Gyerekkönyvek - egy blog a mesélésről felnőtteknek

A legjobb tippek elalváshoz

2022. július 13. 16:31 - Gyerekkönyvek.net

Ugye már nálatok is sokszor felvetődött az ezeréves kérdés: hogyan fektessük le cirkusz nélkül a gyerekeket aludni? Bizony sok szülő számára ez lehetetlen feladatnak tűnhet, de ne aggódj, nem vagy egyedül. Íme néhány tipp, hogyan küzdheted le a gyerekeid elaltatásával kapcsolatos kihívásokat:

 

  1. Hozz létre egy rutint a lefekvés köré

 Az egyik legfontosabb dolog, amit tehetsz, hogy következetes lefekvési rutint alakítasz ki a gyerekeid számára. Ez segít nekik abban, hogy tudják, mire számíthatnak, és könnyebbé teszi számukra a nap végén való lecsendesedést. Próbálj olyan tevékenységeket beiktatni a lefekvés idejére, mint például a fürdés, majd a mi kedvencünk: egy gyerekkönyv olvasása.

  1. Átgondoltan határozd meg a lefekvési időt

Fontos, hogy a gyermek életkorának megfelelő lefekvési időt határozz meg. Ha túl korán próbálod ágyba dugni a gyermeked, előfordulhat, hogy jó darabig nem tud elaludni. Ezzel szemben, ha túl sokáig vársz a lefektetéssel, akkor túl fáradttá válhat, és habár furcsán hangozhat, ettől nehezebben alszik el.

  1. Fő a következetesség

Fontos, hogy következetes maradj a lefekvési rutinnal, és a lehető legpontosabban tartsd be. Ez a kicsinek is segíteni fog, hogy tudja, mire számíthat, és ezáltal könnyebben elalszik.

  1. Lefekvés előtt főleg ne nézze a képernyőt

Ha olvastad már korábbi cikkeinket a témában, tudhatod, hogy alapból nem vagyunk túlságosan oda a kijelzőkért, ha gyerekekről van szó, lefekvés előtt pedig óva intenénk ettől! A legjobb, ha a lefekvés előtti 1-2 órában már egyáltalán nem engeded gyermeked TV-zni, telefonokat, tableteket vagy számítógépeket használni. A képernyők kék fénye megzavarhatja a természetes alvási ciklust, és megnehezítheti az elalvást.

  1. Beszélj velük megnyugtató hangon

Amikor eljön a lefekvés ideje, próbálj minél nyugodtabb hangot használni. Ez segít a lurkóknak abban, hogy nyugodtabbnak érezzék magukat, és könnyebben elaludjanak.

Ha ezeket a tippeket megfogadod, egyenes úton haladhatsz afelé, hogy gyermekeid gond nélkül fektethesd le, ha eljön az alvás ideje. Csak ne feledd, hogy türelmesnek és következetesnek kell maradnod, és hamarosan látni is fogod az eredményeket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekkonyvekofficial.blog.hu/api/trackback/id/tr1217882301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása