Gyerekkönyvek - egy blog a mesélésről felnőtteknek

Könyvajánló: Bogyó és Babóca könyvek

2022. november 23. 13:36 - Gyerekkönyvek.net

Ugyan melyikünk ne lenne hálás a Bogyó és Babóca sorozat szerzőjének, Bartos Erikának, aki 2004 óta gondoskodik a jobbnál jobb kalandokkal gyermekeink számára?

Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány történeteit immár közel 20 éve követhetik szülők-gyerekek egyaránt, és noha pár éve még csak szájhagyomány útján ismerték ezeket a könyveket a szülők, mára az apróságok igazi kedvencévé, közismert sláger címmé nőtte ki magát, persze nem ok nélkül.

A mesék 3 fontos, és méltatlanul elhanyagolt területen is áttörést hoztak hazánkban:

Mai ajánlónk alanya ugyanis szinte egymagában indította be a megjelenését követően a gyermekirodalom reneszánszát Magyarországon.

Sőt, a könyvek mellett egy még inkább háttérbe szoruló szórakozás, a diafilm és annak gyártása is a Bogyó és Babócának köszönheti második virágzását. Ha fiatal szülőként olvasod ezt, még bizonyára akkor is emlékszel mennyi örömöt rejtegetett egy-egy diafilm gyerekkorodban, így a Te szíved is kellemes melegség öntötte el, hogy a digitális technikát segítségül hívva ismét felélesztették ez a kedves műfajt, és nosztalgiázhatsz kicsit, míg a pici szórakozik.